Miksi HYAL?

HYAL eli Helsingin yliopiston ainejärjestöläiset on seitsemän eri tiedekunnan opiskelijoita yhdistävä puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti — no siis, järjestö jossa ainejärjestöläiset eri puolilta HYYtä voivat ajaa yhteistä hyvää. Minulle HYAL on ollut voimavarana ja verkostoitumiskanavana vuodesta 2013. Toimiessani milloin missäkin järjestön vastuutehtävässä HYALista on löytynyt minulle tukea ja vinkkejä – erilaisia tapoja toteuttaa visioni. Vastavuoroisesti pyrin aina olemaan kanssa-ankkojeni käytettävissä milloin opastamassa järjestön sääntöjen päivittämisessä, milloin kertomassa viestinnästä, auttamalla nettisivujen ja sähköpostilistojen kanssa sekä tietysti sitä järjestötoimijan unelmaa eli tavaroiden kantamista.

Henkilökohtaisen tukemisen tason lisäksi HYALin kautta on mahdollista parantaa yhteisiä asioita. En ole päivääkään istunut HYYn edustajistossa, mutta HYALin edustajistoryhmä on ottanut hyvin vastaan ajatuksiani ylioppilaskunnan ja opiskelijapolitiikan kehittämisestä: tämän vuoden viimeisessä edustajiston kokouksessa tehtiin kaksi muutosesitystä, joiden valmistelussa olin tiiviisti mukana ja molemmat hyväksyttiin. Aiemmin olen saanut jopa SYL-tason linjapapereihin omia ajatuksiani ja ajan kuluessa nekin saattavat kantaa hedelmää valtakunnallisella vaikuttamisen tasolla. HYALin kautta olen saanut ymmärrystä siitä, että kaikki asiat eivät tapahdu heti, vaan muutos vie aikansa.

Ainejärjestöläiset profiloituvat oman osaamisensa ja kiinnostuksensa mukaan. Kutsumme tätä usein asiantuntijuudeksi ja voin ilolla todeta, että HYAL ei panttaa omaansa vaan se on kaikkien käytettävissä. Tämä avoimuuden profiili ja päätöksenteon läpinäkyvyys (kaikki kokoukset ovat avoimia) vaikuttavat vahvasti siihen, miksi HYAL on minulle oikea valinta ehdokkaana. HYAL järjestää tulevana syksynä lukuisia järjestöläiskoulutuksia, jossa ensi vuoden järjestötoimijoille annetaan hyvät valmiudet toimia tehtävissään ja mahdollisuus kysyä askarruttavista asioista.

Äänestäjälle HYAL on oikea valinta, koska ainoa agendamme on opiskelijan kannalta parhaat ratkaisut. HYALia voi lähestyä myös yhdistyksen ulkopuolelta sangen vaivattomasti: http://www.hyal.fi/aloitteet/ on vaivaton tapa tuoda ideasi (olipa se sitten valmis suunnitelma tai idea paremmasta maailmasta) suoraan päätöksentekoon. Me voimme edesauttaa ja mielellämme edistämme kaikkia opiskelijaa palvelevia aloitteita. Auta ankkaa auttamaan ja käytä ääntäsi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *